Браво! Родните съдии с нов спонсор

Спорт
12:48 - 17 Юли 2024
1272
Браво! Родните съдии с нов спонсор

От българския футболен съюз представиха новия спонсор на родните съдии - Inbet. Това се случи на специална пресконференция с участието на старши мениджърът на съдиите Стоян Алексиев, реферите Никола Попов и Волен Чинков, както и представителят на компанията Тодор Георгиев.

"Радвам се, че имаме възможност да работим с една от водещите компании в България. За съдийството е важно да бъдем подпомагани. Пожелавам на всички един успешен сезон и нещата да вървят във възходяща посока", каза Алексиев.

Попов и Чинков пък говориха за въвеждането на нови две камери на голлинията, които ще помагат на ВАР.

„С тези две камери ние повишаваме изцяло гледната точка на съдиите в тази част от игралното поле, която досега не можеше хубаво да се види. Това е едно изключително позитивно поведение. Ще повиши много решенията при спорни ситуации“, каза Попов.

„Ако ми позволите, ще добавя, че тези две камери ще са от изключителна полза за засада. По време на предишното първенство имаше доста ситуации, в които даден играч покриваше другия и не можеше да се начертае линия. Сега при тези две камери зад вратата имаме прекрасна видимост да определим точно къде се намира последният защитник и нападателят“, добави Чинков.