Браво! Везенков и Кингс попиляха Голдън Стейт, Сакраменто продължава

Тимът на българина ще спори с Ню Орлиънс за място в основната схема

Топ
07:42 - 17 Април 2024
9267
Браво! Везенков и Кингс попиляха Голдън Стейт, Сакраменто продължава

Сакраменто Кингс на Александър Везенков играе продължават битката за плейофите на НБА, след като сразиха Голдън Стейт Уориърс в плей-ин турнира след края на редовния сезон.

Кралете, които бяха домакин на елиминационния двубой, биха със 118:94 и за място в основната схема на Западната конференция ще спорят с Ню Орлиънс Пеликанс, който отстъпи пред гостуващия Лос Анджелис Лейкърс.

Сакраменто и Голдън Стейт се изправиха един срещу друг в първия кръг на плейофите през миналия сезон, когато Стеф Къри и компания спечелиха серията с 4-3, а Къри наниза 50 точки в решаващия седми мач.

В редовния сезон съперниците си размениха по две победи, а три от мачовете приключиха с една точка разлика.

В мача в "Голдън 1 Сентър" в Калифорния Саша Везенков получи малко повече от две минути игра на паркета и не успя да отбележи точка, но се отчете само с една борба. Българинът имаше време за една стрелба от тройката, която пропусна, а финалната сирена дойде при 118:94.

За Кралете Кийгън Мъри беше най-резултатен с 32 точки, а 24 добави Де'Арън Фокс. Домантас Сабонис се отчете с дабъл-дабъл - 16 точки и 12 овладени топки, а Харисън Барнс записа на сметката си 17 пункта.

За Голдън Стейт Стеф Къри беше най-резултатен с 22 точки.