Бразилия се натиска на Гуардиола

Президентът на федерацията Едналдо Родригеш смята каталунеца за най-добрия наставник в света

Спорт
15:24 - 12 Декември 2022
1557
Бразилия се натиска на Гуардиола

Футболната конфедерация на Бразилия планира среща с испанския мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола в близките дни, на която да му предложи треньорския пост в националния отбор, съобщи испанското издание "Спорт".

Президентът на организацията Едналдо Родригеш смята Гуардиола за най-добрия наставник в света и е готов да му предложи овакантения от Тите пост от края на настоящия сезон в Европа. Гуардиола има договор с Манчестър Сити до 2025 година и ако приеме, ще трябва да съвместява двете длъжности.

Родригеш не бърза с избора на нов мениджър, тъй като следващите официални мачове на Бразилия са чак през втората половина на 2023 година, когато започват квалификациите за следващото световно първенство.

Ако вариантът с Гуардиола не се реализира, Футболната конфедерация на Бразилия е готова и с няколко резервни варианта. Първото спрягано име е това на португалеца Абел Ферейра, който в момента води Палмейрас, с който спечели Копа Либертадорес през 2020 и 2021 година.

Старши треньорът на Флуминензе Фернандо Диниз също е вариант, като той е много тачен в Бразилия заради офанзивния футбол, който играе тимът му. Ренато Порталупи от Гремио, Рожерио Сени от Сао Пауло и аржентинецът Хорхе Сампаоли също са сред вариантите за нов старши треньор на "селесао".