Бразилия се подигра Тунис насред Париж

Двубоят на "Парк де Пренс" завърши 5:1 за южноамериканците

Спорт
11:40 - 28 Септември 2022
2047
Бразилия се подигра Тунис насред Париж

Бразилия записа нова изразителна победа на сметката си в контролите преди Световното първенство в Катар. "Селесао" разби с 5:1 Тунис в среща, играна на стадион "Парк де Пренс" в Париж.

Рафиня (11' и 40'), Ричарлисон (19'), Неймар (29'-дузпа) и Педро (74') се разписаха за кариоките, а Монтасар Талби (18') реализира за африканците.

Бразилия поведе в 11-ата минута, когато Каземиро с прецизен дълъг пас намери Рафиня зад защитата, а той елегантно с глава прехвърли вратаря за 1:0.

Тунис обаче изравни седем минути по-късно, когато след центриране от фаул Монтасар Талби с глава бе точен за 1:1.

Радостта на африканците бе твърде кратка. Веднага след подновяването на играта те проспаха извеждащ пас за Ричарлисон, който останал очи в очи с вратаря не сгреши за 2:1.

В 27-ата минута Бразилия получи и дузпа в своя полза. Каземиро бе задържан при един корнер и съдията посочи бялата точка, а Неймар реализира за 3:1.

В 40-ата минута падна и четвърти гол. Ричарлисон получи около точката на дузпата и веднага продължи към Рафиня, който с шут по земя вкара с помощта на гредата за 4:1.

Ситуацията за Тунис стана още по-неприятна в 43-ата минута, когато Дилан Брон бе изгонен за грубо нарушение.

Въпреки численото си предимство кариоките понамалиха оборотите през второто полувреме. Все пак те стигнаха до пети гол в 74-ата минута. Блокиран удар стига до Педро, който от воле порази вратата за крайното 5:1.