Бразилия удари Аржентина, Меси пак без трофей

Жезус и Фирмино пратиха Селесао на финал за Копа Америка

По света
10:27 - 03 Юли 2019
2423
Бразилия удари Аржентина, Меси пак без трофей

Бразилия удари Аржентина 2:0 в голямото дерби на Копа Америка и ще се бори на финала за трофея. Головете за победата на Селесао вкараха Габриел Жезус и Роберто Фирмино, по един във всяко полувреме. Гаучосите нямаха късмет и на два пъти нацелиха гредите след удари на Серхио Агуеро и Лионел Меси. Така за пореден път десетката на Аржентина остава без трофей с националния отбор.

В 19-ата минута Дани Алвеш се пребори за топката с Акуня, напредна и подаде към Фирмино отляво, който подаде остро пред вратата и Жезус я засече в мрежата.

В 64-тата минута Меси падна в наказателното поле след съприкосновение с Дани Алвеш. Щабът на Аржентина поиска дузпа, но реферът отсъди, че нарушението е било извън наказателното поле и в крайна сметка даде пряк свободен удар, от който Меси не успя да вкара.

Така се стигна до 71-вата минута, когато Габриел Жезус елиминира на скорост бразилската защита и подаде на Роберто Фирмино, който отблизо вкара сам срещу вратаря - 2:0.

Така Бразилия ще излезе на стадион Маракана в търсене на своя девети трофей от Копа Америка срещу победителя от другия полуфинал между Чили и Перу, докато Аржентина с мегазвездата Лео Меси ще се бори за третото място със загубилия.

Снимка: БТА