Бразилски тийнейджър прави фурор в Рио

Спорт
12:03 - 22 Февруари 2024
1136
Бразилски тийнейджър прави фурор в Рио

Жоао Фонсека стана първият тенисист, роден през 2006 година, спечелил мач на ниво ATP тур, след като победи седмия в схемата Артур Филс с 6:0, 6:4 на турнира по тенис в Рио де Жанейро.

17-годишният бразилец победи поставения под номер 36 французин с подкрепата на местната публика на турнира на клей в Рио. След мача бразилецът коленичи на корта в сълзи и благодари на зрителите.

"Тук ми е мястото. Искам да съм на тези огромни арени“, каза Фонсека, който спечели титлата на Откритото първенство на САЩ за момчета миналата година.

Негов съперник на осминафиналите ще бъде Кристиан Гарин от Чили.

Победата на Фонсека донесе нова енергия за местните фенове, които видяха как трима от фаворитите за титлата отпаднаха във вторник.

Карлос Алкарас прекъсна мача си срещу бразилеца Тиаго Монтейро поради контузия в глезена, трикратният победител от Големия шлем Стан Вавринка загуби от аржентинеца Факундо Диас Акоста в два сета, а чилиецът Николас Джари беше елиминиран от германеца Яник Ханфман в три сета.

Четвъртият поставен Франсиско Серундоло от Аржентина се класира за четвъртфиналите, като победи испанеца Алберт Рамос-Винолас с 6:2, 6:1.

Тази вечер вторият поставен и защитаващ титлата си Камерън Нори ще се изправи срещу Томас Бариос Вера от Чили за място на четвъртфиналите.