Бразилските лоши момчета

Наркотици, алкохол, изнасилвания и затвор са част от живота на южноамериканските звезди

Спорт
22:47 - 22 Март 2024
7459
Бразилските лоши момчета

Дани Алвеш и Робиньо - това са само две от имената, които не спират да се въртат из медиите в последните дни. И двамата бяха осъдени да излежават присъдите си за изнасилвания.

Ясно е, че бразилските футболисти са едни от най-добрите в световен мащаб, но се оказа, че са добри и в други неща, най-вече извън терена.

През 2022 година Робиньо бе осъден на 9 години затвор от съд в Милано за групово изнасилване на 23-годишно момиче в нощен клуб, а изминалата нощ беше арестуван и ще бъде тикнат зад решетките за дълго.

Дани Алвеш бе осъден на 4 години и половина за сексуално насилие, но има шанс да излезе под гаранция. Разбира се, ако има кой да плати 1 милион евро.

Те обаче не са единствените бразилски футболисти, съпътствани от скандали през годините.

Антъни

През миналата годината крилото на Манчестър Юнайтед Антъни бе обвинен в сексуално насилие от бившата си приятелка Габриела Кавалин. Тя дори го обвинява, че я нападнал докато е била бременна, хвърлил е чаша по нея и я е заплашвал с убийство.

Инфлуелсърката заяви, че играчът я е нападал няколко пъти между юни 2022-а година и май 2023-а. Разследването срещу него продължава. Играчът отрича обвиненията

Роналдиньо

Роналдиньо беше замесен в скандал с фалшив паспорт, след като прекрати кариерата си през 2015 г. Пет години по-късно той беше арестуван заедно с брат си Роберто де Асис, когато влязоха в Парагвай по време на промоционално турне.

Двамата бяха с фалшифицирани парагвайски паспорти и лични карти, въпреки че според прокурорите Роналдиньо не е имал представа, че документите са фалшиви.

След 32 дни в строго охранявания затвор в Асунсион, където Роналдиньо прекара 40-ия си рожден ден, той бе преместен под домашен арест в луксозен хотел. Братята бяха глобени с 200 000 долара като част от споразумение и в крайна сметка се завърнаха в Бразилия.

Адриано

Адриано, който има 48 мача за националния отбор между 2000 и 2010 г., бе обвинен в трафик на наркотици още по време на кариерата си.

През 2010 г. прокурорите твърдят, че Адриано е купил мотоциклет и го е дал на известен наркодилър в Рио де Жанейро. Според твърденията оттогава, мотоциклетът е бил използван за трафик на наркотици от престъпна група, а ако се бъдеше стигнало до присъда, Адриано щеше да прекара дълъг период от време в затвора.

Но през 2014 г. съдия Мария Тереза Донати прекратява делото, тъй като няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обвиненията.

Понастоящем е на 42-годишна възраст и съвсем очаквано е изгубил старата си физическа форма, както и от доста време желанието си за игра.

Само 9 дни след най-щастливия ден в живота на бразилеца - след финала на Копа Америка, той се превръща в най-тъжния ден в живота му.

"Звъннаха ми и ми казаха, че баща ми е починал от сърдечен удар. Наистина не искам да говоря за това, но ще ви кажа, че след онзи ден, любовта ми към футбола никога не беше същата. Той обичаше играта, затова и аз я обичах. Беше толкова просто. Това беше моята съдба. Когато играех футбол, играех за семейството си. Когато вкарвах гол, вкарвах за семейството си. Бях истински депресиран. Изобщо нямах желание да тренирам. Не беше свързано с Интер. Въпреки че феновете ме обичаха, радостта и тръпката ми ги нямаше. Нямаше как да натисна едно копче и да бъда себе си отново", признава Императора.

Бразилецът натрупва не малко количество килограми и това изнервя феновете. Тенденцията да пие алкохол става всеизвестна, а освен това се спекулира, че приема наркотици. В интернет се появяват снимки на Адриано, държейки оръжие, заедно с хора, приличащи на гангстери. Всичко това прави Адриано една доста проблемна и подозрителна фигура.

Изживява още много емоционални моменти, откакто се разведе със съпруга си Микаела Мескито, която е с 15 години по-млада от него, след само 24 дни брак. През ноември 2022-а планираха парти за приятели и родители. Адриано и Микаела се скараха, след като той реши да отиде в къщата на приятелите си в Пенджу в Южна Бразилия, за да гледа с тях мача Бразилия - Швейцария. Той се прибрал след два дни.

Едмундо

Нападателят с прякор Животното със сигурност е противоречива личност. През 1999 г. Едмундо е заплашен от съдебно преследване от организации за защита на животните, след като наема цирк да изнесе представление в двора му за първия рожден ден на сина му. По време на партито той е заснет да дава бира и уиски на шимпанзе на име Педриньо, облечено в анцуг на "Адидас".

През същата година, докато играе за италианския клуб Фиорентина, Едмундо избягва присъда от четири години и половина затвор за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на смъртта на трима души, когато неговият джип се блъска в друга кола по време на карнавала в Рио през 1985 година.

Той е осъден в умишлено убийство, но след обжалвания наказанието му е намалено драстично до седем дни условна присъда.

През 1999-а Едмундо е прогонен от Италия и се завръща във Вашку да Гама. Той е развалил вече отношенията си с всички във Фиорентина, защото по средата на сезона в Серия А си е взел почивка заради карнавала в Рио (възползвайки се от клауза в договора си), макар че в тима му няма други здрави нападатели в този момент, и в резултат титлата от италианското първенство е изпусната.

Бившият национал на Бразилия остана без шофьорска книжка за срок от две години след редица провинения. Причина за наказанието на нападателя е, че е бил хванат да управлява автомобил преди да е изтекла предишна негова санкция. В следствие и на лошото си поведение Животното остава без книжка за втори път. Последната му сериозна издънка бе само през 2009-а, когато

се блъсна в стълба пред стадиона на Вашку Да Гама, при която качения върху нея работник пострада и постъпи в болница.

Хълк

Хълк попадна в заглавията на вестниците, когато стана ясно, че се е оженил за племенницата на бившата си съпруга.

Любопитното е, че бившата съпруга на футболиста и новата му половинка бяха много близки, като имаха много общи снимки в социалните мрежи преди да стане ясно, че Хълк има вземане-даване с племенницата.

37-годишният футболист преди това беше женен за Иран Анджело в продължение на 12 години. Двамата имат двама сина - Ян и Тиаго, и една дъщеря - Алиса. 

Гаринча

Един от най-великите, чиито славни години са последвани от тъжния упадък с личните проблеми, алкохолизма, контузиите и трагичния край. Печели луди пари, но и ги харчи лудо. Купоните в къщата на звездата не спирали денонощно. Почти всички с амбиции в политиката се изреждат да се снимат с Мане – депутати, кметове, министри.

Несполуките на терена са съпътствани и от пълна житейска разруха. Досегашните му приятели го изоставят до един, започва да обикаля провинциални отборчета. Отчаянието завладява Мане, седмици наред стои сам в едно бунгало. Под леглото му се търкалят празни бутилки ракия. Пристрастява се и към уискито, с чиито вкус се запознава в Англия. Крушението в личния му живот се дължи и на многобройните му изневери.

Инцидент става на връщане от Пау Гранде, където Мане се напива с приятели в бара на Доди. По-късно обяснява пред съда, че в такова състояние не е трябвало да качва Елза, дъщеря й Сара и тъща си. Фордът на Гаринча връхлита върху стар камион, който се движи бавно по шосето без светлини. Розалия умира на място, бившата футболна икона, Сара и шофьорът на камиона се отървават с леки травми.

Съдът осъжда Гаринча на две години затвор. Той не влиза зад решетките, защото Елза и другите близки на загиналата не възбуждат углавно дело. Присъдата остава условна и той плаща само глоба.

Лекарите му забраняват да пие: "Ако искаш да живееш, не го прави". Но всичко си продължава постарому. Напълно е забравен от всички. Властите дори го обявяват за покойник, 4 години преди смъртта му. В ранните часове на 20 януари 1983 г. Гаринча отлита завинаги. Умира в съня си на 20 януари 1983 г.