Бристъл Сити удари "чуковете", "вълците" притъпиха жилото на "пчеличките"

Спорт
11:19 - 17 Януари 2024
1339
Бристъл Сити удари "чуковете", "вълците" притъпиха жилото на "пчеличките"

Бристъл Сити хвърли бомбата в турнира за Купата на футболната асоциация, след като отстрани Уест Хем, побеждавайки го с 1:0 на „Аштън Гейт“. Двубоят е преиграване на мача от третия кръг, след като двата тима завършиха наравно 1:1 на „Лондон Стейдиъм“.

Единственото попадение в срещата падна в 3-ата минута, когато точен бе Томи Конуей.

Двубоят започна с мигновен натиск на Бристъл Сити, който шокира Уест Хем преди да са изминали и 180 секунди футбол. Томи Конуей мина безпроблемно през бранител на Уест Хем и стреля от границата на наказателното поле, за да вкара страхотен гол.

Максуел Корне засече топка в наказателното поле на Бристол Сити в 25-ата минута, но от по-малко от 5 метра разстояние от голлинията не успя да намери целта.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Анис Мехмети се озова на стрелкова позиция и шутира в долния ляв ъгъл на вратата на „чуковете“, но Лукаш Фабиански отрази.

Уест Хем остана с човек по-малко на терена в 51-ата минута, когато Саид Бенрама бе изгонен след директен червен картон. Алжирецът бе повален на тревата, след което заби бутоните си гърдите на своя опонент и бе изгонен заради циничното си нарушение.

След центриране в наказателното поле на Бристол Сити в 67-ата минута, Томас Соучек засече с глава, но Макс О’Лири отрази.

До края на мача Уест Хем се опита да стигне до изравнително попадение, но не съумя.

Уулвърхемптън се наложи над Брентфорд с 3:2 след продължения на „Молиню“ в преиграване на двубоя от третия кръг на Купата на футболната асоциация. Така „вълците“ си уредиха битка с Уест Бром в четвъртия кръг на ФА Къп.

Нейтън Колинс изведе Брентфорд напред в резултата още в 13-ата минута. Уулвърхемптън успя да се върне още преди края на първото полувреме, след като Нелсон Семедо възстанови паритета в 36-ата минута.

Брентфорд започна по-активно второто полувреме и логично успя отново да излезе напред в резултата, след като Джош Дасилва комбинира с Нил Мопе, който се разписа във вратата, пазена от Жозе Са. Нейтън Фрейзър възстанови равенството с гол в 72-рата минута и така се стигна до продължения.

В петата минута на добавеното време на първото продължение Матеус Куня се разписа за Уулвърхемптън и по този начин го класира за следващата фаза на ФА Къп.

Другите резултати от преиграванията на двубои във ФА Къп:

Бирмингам - Хъл Сити 2:1

Болтън - Лутън 1:2

Ийстли - Нюпорт Каунти 1:3