Британец сензационно: Излекувах коронавируса с уиски!

Здраве
17:00 - 05 Февруари 2020
19609
Британец сензационно: Излекувах коронавируса с уиски!

Първият британец, който се зарази с коронавирус, твърди, че го е излекувал с уиски и мед. Конър Рийд, прекарал две седмици в болница, след като преди два месеца открили, че е заразен със смъртоносния вирус.

25-годишният мъж се преместил да живее в китайския град Ухан, който бе определен за огнище на болестта, за да преподава английски.

Малко след това Конър започнал да се оплаква от затруднено дишане и лоша кашлица. Той се изплашил, че вече е на прага на смъртта и започнал да се лекува с традиционната за страната си напитка – греяно уиски, смесено с мед.

Младият мъж споделя пред репортер на „Сън”:

„Ужасих се, когато ми казаха, че съм се заразил с този вирус. Мислех, че ще умра, но успях да го победя. Използвах инхалатор, който ми помогна за кашлицата и пих много греяно уиски с мед. Това си е старомодно лекарство, но явно свърши работа. Отказах да пия антибиотиците, които лекарите ми предписаха, защото не исках да приемам никакви лекарства”.

Англичанинът добавя, че в момента Ухан прилича на призрачен град. „Ако някой излезе навън без маска на лицето, полицията ще го арестува”, допълва той.

Превод от в. „Сън”