Британия се вълнува: Камерън Нори си гарантира мач с Ноле Джокович

Спорт
12:03 - 06 Юли 2022
2101
Британия се вълнува: Камерън Нори си гарантира мач с Ноле Джокович

Световният №9 Камерън Нори се класира на полуфинал в Уимбълдън и си гарантира среща с живата легенда Новак Джокович. Нори се наложи в пет сета над белгиеца Давид Гофен и го победи в пет сета 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Представителят на домакините два пъти трябваше да наваксва изоставане, след като влезе уверен в мача. До момента той беше спечелил все убедително, Нори неочаквано и за себе си падна с 3:6 в първия сет. Той допусна пробив за 2:4, който не навакса.

Във втория обаче се събра и го спечели, макар и трудно, но в третия нещата отново изглеждаха разочароващи, тъй като в първите четири гейма взе само две точки. Гофен, който никога не се е класирал в топ 4 на турнир от Големия шлем, дори не се наложи да положи усилия, за да поведе с 2-1 сета. Той само чакаше грешките на британеца и се оказа на сет от полуфинала.

Белгиецът беше на корта четири часа и половина, за да преодолее Франсис Тиафо в неделя и започна да изглежда малко уморен в четвъртия сет, когато Нори започна да вдига интензитета на играта. След като проби за 5:3 и след това при третия сет-пойнт най-после изравни общия резултат, публиката край корта буквално избухна в овации.

Решаващата пета част беше наистина пълна с нерви и предпазливост, като двамата вървяха сервис за сервис до 5:5. Накрая Нори успя да намери пролука в концентрацията на белгиеца, проби го шокиращо на нула и след това реализира втория си мач-пойнт.