Бройката расте – 37 вече са заразените с коронавирус

Генерал Мутафчийски обяви нови шестима заразени с COVID-19

Новини
17:15 - 14 Март 2020
7296
Бройката расте – 37 вече са заразените с коронавирус

Нови шест случая на установен коронавирус в България обяви на брифинг директорът на ВМА и началник на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. Така общата бройка на заразените набъбна на 37. Двама от заразените са починали - възрастното семейство, постъпило в "Пирогов" на 10 март. Мутафчийски каза, че са изследвани 157 проби в София, във Варна - 9, Стара Загора - 17. Във Варна и Стара Загора всички са отрицателни. "ВъВ ВМА са потвърдени 5 като положителни и 1 проба в Националната лаборатория, но там се очакват потвърждения на още 9 проби по-късно през деня", обобщи последните данни генерал Мутафчийски.
"Във ВМА има 9 пациента, които са с коронавирус инфекции, с оплаквания и са от средно тежко състояние нагоре. В "Пирогов" са били двамата починали. От болница „Св. Наум” е прехвърлен един случай в "Пирогов". 5 са в белодробната болница. Трима са в Плевен и двама са в Габрово", обясни Мутафчийски.

Час и половина по-късно, в 19 часа, бе обявено и за още 4 случая на коронавирус. Така общата бройка на заразените в България нарасна на 41.