Бруно Акрапович: Ще посрещнем добре Локо Пд, нямам негативни чувства

Стана модерно да се преувеличават грешките на съдиите, заяви наставникът на ЦСК

Спорт
13:01 - 05 Март 2021
2320
Бруно Акрапович: Ще посрещнем добре Локо Пд, нямам негативни чувства

„Чувствата преди този мач са уникални. Винаги се радвам за всеки мач, който трябва да играя, още повече за този мач. Имам доста приятели там, с които поддържам добра връзка. Нямам негативни чувства. Локомотив идва на гости. Ние ги приемаме. Ще ги посрещнем добре. Няма да се опитвам да изненадвам някой. Искам да става здрав мач, качествен мач. Ако се занимавам много с миналото няма да свърша работата. Гледам напред“, каза треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович на пресконференцията преди сблъсъка с бившия му отбор Локомотив Пд.

„Ние сме ЦСКА и винаги искаме трите точки. Риск е да влезем със спокойствие в даден мач. Не искам това. 3 точки се вземат когато излезеш на терена с манталитет на победители“, допълни още треньорът на „червените“.

Той коментира и сблъсъка с Александър Тунчев, който бе негов помощник 3 години.

„Александър Тунчев работеше с мен 3 години. Работата с него беше хубава. Това е качествено момче, което иска да учи. Не искам да кажа, че всичко, което е научил, идва от мен. Той има качества иска да намери своя път. Същата е ситуацията с Георги Илиев. Всеки треньор има своя път. Не съм бил в ситуация, в която да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен. Той ще намери пътя в кариерата си. Дали ще е същия стил или не това е негов път. За утре искам три точки от нас“, каза Акрапович.

Той заяви, че първо ще разбере какво е състоянието на всички футболисти и след тренировката вече ще има яснота за стартовия състав срещу „черно-белите“.

„Не е мой стил да правя напрежение преди мача. Цял живот се занимавам с футбол. Мога да оставя неща, които ми пречат. Моята работа е мое хоби. Защитавам себе си, професията и моите играчи. Мисля, че стана модерно да се преувеличават грешките на съдиите. Искам да кажете дали може да работите вие под толкова голямо напрежение. Гледах мачове, имаше хубави и лоши решения на реферите. Хора сме, всички грешим. Напрежението не помага на съдиите. Навсякъде ВАР помогна. Основно виждам, че се вземат решенията за засада, но има моменти, в които решенията не са чисти въпреки ВАР и трябва да се чака минута-две. Това пречи на ритъма на игра“, допълни още специалистът.