Брус Уилис вече не може да говори

Холивудската легенда загуби вербалните си умения и общуването с него е изключително трудно

Нещо за четене
12:31 - 13 Октомври 2023
9152
Брус Уилис вече не може да говори

Холивудската легенда Брус Уилис е загубил вербалните си умения и общуването с него е изключително трудно.

Това обясни режисьорът на хитовия сериал "Лунна светлина" и близък приятел на актьора Глен Гордън Карън, цитиран от CNN.

Създателят на сериала, в който Уилис участва през 80-те години на миналия век, коментира подробности за състоянието му пред New York Post, като допълни, че се опитва да го посещава поне веднъж месечно.

"Лунна светлина" с участието на Уилис и Сибил Шепърд в ролята на частни детективи, вече се излъчва в стрийминг платформата Hulu.

"Процесът отне доста време, а болестта на Брус е прогресивна.

Аз обаче успях да разговарям с него за надеждата пуснем отново сериала на зрителите, преди болестта да го направи толкова некомуникативен, колкото е сега. Знам, че успехът ни означава много за него", допълва режисьорът.

Миналата година Брус Уилис се оттегли от кариерата си поради проблеми с когнитивните функции. Той беше диагностициран с фронттемпорална деменция, която е прогресивно заболяване на мозъка, припомня CNN.

"Той вече не е словоохотлив; някога беше страстен читател, а сега не чете.

Всички тези езикови умения вече не са на негово разположение и въпреки това той все още е Брус", казва Карън. "Когато си с него, знаеш, че той е Брус, и си благодарен, че е там, но радостта от живота за него е изчезнала.", допълва режисьорът.