Брюж наказа Динамо в Киев, ЛАСК пак би Базел

Краснодар изхвърли Порто, Динамо Загреб унижи екзекутора на Лудогорец

Спорт
10:52 - 14 Август 2019
1615
Брюж наказа Динамо в Киев, ЛАСК пак би Базел

Украинският гранд Динамо (Киев) отпадна в третия предварителен кръг на Шампионската лига след драматично равенство 3:3 срещу белгийския Брюж у дома.

Преди седмица украинците отстъпиха с 0:1 като гост, което беше прието със спокойствие, тъй като Динамо се включи едва в тази на надпреварата и очакванията бяха, че в реванша ще успее да върне пасива. Това обаче не се случи.

Воденият от треньора Александър Хацкевич отбор започна фантастично, като поведе още в петата минута чрез Виталий Буялски. Малко по-късно и Брюж имаше своя шанс, но ударът на Бонавентура мина край вратата.

С наближаването на почивката домакините отстъпиха инициативата и бяха наказани. В 38-ата минута белгийците стигнаха до първия си ъглов удар в мача и се възползва максимално от този шанс, като Дели изравни. След почивката украинците отново започнаха силно. В 47-ата минута Шепелев беше близо до втори гол за Динамо, но вратарят спаси. Все пак той успя да се разпише три минути по-късно, когато след една хубава контраатака топката първо се отби първо в гредата, а при добавката Шепелев не сбърка. Този резултат също устройваше Брюж, но драмата предстоеше. Десет минути преди края на мача Динамо остана с човек по-малко, след като Бурда беше изгонен с втори жълт картон. Хацкевич пусна трети нападател и Динамо тръгна ва банк.

Малко по-късно и Брюж остана с човек по-малко след червен картон на Тау. Рууд Вормер вкара за 2:2 и предреши изхода на мача. В добавеното време Фран Сол изведе Динамо напред, но Опенда върна равенството. Така Динамо ще играе в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, докато Брюж ще се изправи в решителния мач за Шампионската лига ЛАСК, който победи и в реванша Базел.

Австрийският тим елиминира швейцарския Базел след победа с 3:1 у дома в реванша. С общ резултат от двете срещи 5:2 австрийците изхвърлиха от турнира съперника си, който не успя да навакса изоставането си след първия сблъсък.

Всичките четири попадения бяха реализирани след почивката, като Райнхолд Ранфтл даде преднина на ЛАСК в резултата в 59-ата минута. Десет минути преди края Кемал Адеми изравни за Базел, но с две късни попадения домакините прекършиха отбора от родния град на тенис легендата Роджър Федерер. В 89-ата минута Томас Гойгингер отчая гостите с гол за 2:1, а крайния резултат оформи в четвъртата минута на добавеното време Марко Рагуц.

Руският Краснодар поднесе най-голямата изненада в третия предварителен кръг на Шампионската лига, след като елиминира традиционен участник в надпреварата като Порто.

В първата среща в Русия португалците спечелиха с 1:0 с късен гол на Оливейра и излязоха като фаворит за продължаване напред. Това, което се случи на "Драгао" обаче, надмина и най-оптимистичните очаквания на привържениците на "биковете".

Гостите поведоха още в третата минута чрез Тони Вилхена. Само 10 по-късно Сюлейманов покачи на 2:0 за гостите. Отново той направи резултата класически в 34-ата минута. Шокът за домакините беше пълен. Те все пак успяха да се мобилизират и през втората част стигнаха до 2:3 чрез Зе Луиш (57) и Диас (76), но не стигнаха до изравняване. Така Краснодар се класира за плейофите в Шампионската лига, в които ще се изправи срещу гръцкия Олимпиакос, елиминирал Истанбул ББ.


Тимът от Пирея надигра с 2:0 като домакин Истанбул Башакшехир и в мача-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и се класира за плейофите за влизане в групите. Гръцкият тим елиминира турския си съперник с общ резултат от двете срещи 3:0.

Олимпиакос излезе напред в резултата с гол на защитника Рубен Семедо в 55-ата минута. Португалецът изпрати топката в противниковатав рата с удар с глава след центриране от фаул отдясно. В 78-ата минута френският халф Матийо Валбуена бе точен от дузпа и оформи крайния резултат в сблъсъка.

Хърватският шампион Динамо (Загреб) прегази като гост с 4:0 елиминиралия Лудогорец в първия квалификационен кръг на Шампионската лига унгарски първенец Ференцварош и с общ резултат 5:1 продължава напред.

Така съперник на Динамо в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига ще бъде норвежкия Розенборг, а първият мач е на 21 август в Загреб.