БСП и „Демократична България“ седнаха на масата за преговори

Според Атанас Атанасов се създава възможност за политическа дестабилизация, която обслужва плана на Борисов за реставрация

Новини
14:23 - 21 Юли 2022
1896
БСП и „Демократична България“ седнаха на масата за преговори

В сградата на Народното събрание БСП провежда разговори за съставяне на правителство в рамките на третия мандат с „Демократична България“. 

„Допускам, че първият ни разговор ще бъде по-лесно, защото сме съавтори на програмата, която сме поставили за обсъждане като първи кръг от преговори за съставяне на правителство. И пред вас декларираме сериозната си готовност да опитаме да съставим редовен кабинет и парламент, който да работи“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„За нас е важно и бих искал да изкажа нашето удовлетворение от важния подход да разглеждаме третия мандат като колективен мандат.

Радваме се, че стъпваме на програмата, която изработихме заедно в рамките на опита за първия мандат. По-скоро ще се включим активно в процеса, когато надявам се вече има излъчена кандидатура за премиер от страна на „Продължаваме промяната“, каза от своя страна Христо Иванов.

„Предизвикателствата и кризите, пред които е изправена България, са много по-силни от различията, които имаме. Затова сме и на тази маса. Подхождаме конструктивно и отговорно за това да бъде създадено управление, защото рискът България да остане в зимните месеци без парламент е голям. Този риск дава възможност за политическа дестабилизация, която обслужва плана на Борисов за реставрация и ние няма да допуснем това“, категоричен бе Атанас Атанасов.