БСП иска пожарната да излезе от МВР

Новини
10:31 - 20 Януари 2022
2477
БСП иска пожарната да излезе от МВР

Пожарната безопасност да излезе от структурата на Министерството на вътрешните работи и да мине под шапката на нова главна дирекция за защита на населението, която да е подчинена на Министерския съвет. Това ще предложи БСП на коалиционните си партньори “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и “Демократична България”.

Вчера такова искане направи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той настоя от структурата на министерството да бъде извадена и МВР болница, която да отиде в Министерството на здравеопазването.

БСП предлага заедно с пожарната в новата дорекция да минат и гражданската защита, както и националният телефон 112, обясни пред журналисти депутатът Бойко Клечков.

Тази тема не е записана в коалиционното споразумение, за целта ще инициираме експертна среща. Ако постигнем консенсус, ще го внесем за обсъждане в комисията по вътрешен ред, каза още той.

За да не се спекулира, по време на обсъжданията ще защитим служителите на пожарна безопасност и ще искаме да бъде запазена категорията им на труд, ранг, полагащи се възнаграждения и всякакви други социални придобивки, подчерта Клечков.