БСП отбеляза 163 години от рождението на Димитър Благоев

Корнелия Нинова връчи и членски карти на 15 нови социалисти

Новини
16:10 - 23 Юни 2019
2559
БСП отбеляза 163 години от рождението на Димитър Благоев

БСП отбеляза 163 години от рождението на Димитър Благоев, съобщава партийният пресцентър. В изказването си лидерът на партията Корнелия Нинова е изтъкнала, че той е достоен държавник, се посочва в съобщението.

"Днес почитаме делото, словото и заветите на Димитър Благоев. Той е не само основоположник на организираното социалистическо движение в България, но и достоен държавник. С активната си политическа позиция в парламента и яркото си перо на страниците на списание "Ден" и "Ново време", на вестник "Работник", той поставя на дневен ред индустриализацията, модернизацията на България, нейното духовно и европейско развитие", е казала Нинова. Тя е подчертала, че за Благоев социализмът е равенство между хората и чиста и свята република.

"Днес неравенствата растат, бедността е непоносима за милиони хора, принципите на чистата и свята република се погазват. Ние, социалистите, продължаваме идеите му и делата му. Атакуват ни наши опоненти, хулят ни, клеветят ни. Но както казва самият Благоев: "наш дълг е да смъкваме маските на византийците и лъжците" и да вървим напред. Поклон пред мъдростта на Дядото", е призовала Корнелия Нинова. Лидерът на БСП е връчила и членските карти на 15 нови социалисти.