БСП показала, че може да организира избори

Столетницата продължава като консолидирана партия, която има желание за промяна в държавата

Новини
08:34 - 14 Септември 2020
1715
БСП показала, че може да организира избори

"Ние сме категорични, че изборът за лидер на БСП беше честен и решенията на ЦИК бяха своевременно публикувани. Изборът е категоричен - БСП има своя лидер и цялата партия застана зад него и политиките му."

Това заяви Вяра Емилова, секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК) на БСП в сутрешния блок на БНТ.

БСП продължава като консолидирана партия, която има желание за промяна в държавата. БСП е по-обединена от изборите, посочи Вяра Емилова. "БСП е готова да управлява след това, което показа на изборите - нямаше хора с чували и объркани протоколи, а организирахме коректни и честни избори", даде се разбере Емилова.

Това, което направи партийната ЦИК, е, че три пъти е засякла резултатите. Няма почти никаква разлика от това, което било изнесено като информация. Резултатът е показателен - за Корнелия Нинова гласуваха 43 228 социалисти (81,5%).

Кампанията за избор на лидер била изключително натоварена.

"Не бяха лесни избори, а бяха доста тежки, голямо организационно изпитание за цялата партия. БСП се справи много добре и срещнахме голям ангажимент от самите структури на партията, които не позволиха никакви фалшификации в изборния ден", подчерта Емилова.

Имало и жалби в ЦИК, като например, че членове на партията не са били включени в избирателните списъци. Някои от кандидатите призоваха да не се гласува по време на кампанията за избор на лидер на БСП, но това не било редно и се видяло на самия изборен ден, призна тя.