БСП поставя ново начало

Атанас Зафиров бе избран за временно изпълняващ длъжността председател на партията

Новини
15:46 - 15 Юни 2024
2267
БСП поставя ново начало

Разделението в БСП и лявото пространство ни доведе до катастрофални резултати, които ясно показаха, че е дошло време за промяна и обединение. Това се посочва в обръщение на Националния съвет на БСП, изпратено до медиите. 

"Обръщаме се към всички социалисти и ляво мислещи хора, към всички несправедливо изгонени, незаслужено обидени и изоставени от партията: Нека да поставим ново начало!", заявяват още от Националния съвет на партията. 

Това, което ни свързва е много повече от това, което ни разделя. Заедно трябва и можем да се противопоставим  на всички антисоциални процеси в България и Европа, на ястребите и войнолюбците, се посочва в текста. 

В обръщението се заявява още, че БСП е готова за равноправен и добронамерен диалог с всички леви сили и хора в България, както и че промяната в партията е възможна и вече е в ход.

Днес на заседание на Националния съвет членовете на ръководния орган на БСП избраха функциите на председател на партията временно да изпълнява Атанас Зафиров, след като във вторник Корнелия Нинова обяви, че се оттегля от лидерското място. 

Националният съвет ще насрочи и пълен цикъл отчети и избори в партията, както и ще определи периода, в който ще се проведе прекият избор за нов председател.