БСП се срещна с "Левицата!"

Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили

Новини
15:26 - 28 Юни 2024
2653
БСП се срещна с "Левицата!"

Ръководствата на БСП и на „Левицата“ се срещнаха днес в централата на социалистите на ул. „Позитано“ 20 в София, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили в България, се посочва в прессъобщението.

БСП и “Левицата!” обсъдиха приоритетните си политики, които в голяма степен съвпадат - по теми като социалната политика и политиката по доходите, здравеопазването и образованието, демографската политика, оценката за войната в Украйна и необходимостта от незабавно прекратяване на военните действия и др. Двете страни подчертаха, че това е добра основа за

развитие на процес на сближаване и активна съвместна работа между двете формации,

информират още от пресцентъра на социалистите.

В съобщението се посочва още, че БСП и “Левицата!” са се договорили да продължат срещите си по конкретни теми от дневния ред на българското общество, а Парламентарната група на „БСП за България“ да бъде изразител в Народното събрание на техните общи позиции.

Първата съвместна инициатива, на която ще се включат левите партии и движения, е планирана за 12 юли по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България, отбелязват от пресцентъра на БСП.

Преди няколко дни новото ръководство на БСП се срещна с председателите на областните съвети на партията. Тогава поетият курс към обединение на левите хора получи пълна подкрепа от областните председатели, съобщиха от пресцентъра на БСП.