БСП внася в парламента до края на юли вот на недоверие на правителството

Група от депутати подготвя мотивите

Новини
21:10 - 29 Юни 2020
2295
БСП внася в парламента до края на юли вот на недоверие на правителството

До края на юли БСП ще внесе в парламента вот на недоверие на правителството на тема корупция. Това обяви в Горна Оряховица председателят на партията Корнелия Нинова, предава БНР.

Група от депутати подготвя мотивите за втория вот на недоверие на тема корупция, който БСП ще внесе в парламента за този мандат, поясни Нинова.

"Ние вече сме я водили тази битка. Ще я водим отново и с нови конкретни примери. Аз бих сложила на първо място случаите в областта на екологията".

Примерите за корупция в последните месеци са най-разнородни – във ВиК сектора, в строителството, посочи още Корнелия Нинова.

По повод последните арести в ГД БОП и прокурорските проверки, лидерът на БСП посочи, че трябва да се изчака решението на съда: "Добри действия, добри стъпки, но трябва да чакаме окончателните осъдителни присъди. Тогава ще имаме и реална справедливост“.

Нинова също тка заяви в Горна Оряховица, където присъства на общинската отчетно-изборна конференция на БСП, че последните скандали с видеозаписи и SMS-комуникация са не признак, а доказателство, че държавата се управлява от задкулисието.