БСП за празника на възрастните хора : 400 000 взимат под 500 лева месечно

Старите и новите пенсионери трябва да получават еднакви пари за един и същ осигурителен стаж, пледират социалистите

Новини
12:03 - 02 Октомври 2024
858
БСП за празника на възрастните хора: 400 000 взимат под 500 лева месечно

БСП изпрати поздравителен адрес до всички възрастни хора, като отчете незавидното им социално и финансово положение в обществото.

Ето какво написаха социалистите в приветствието до пенсионерите:

С благодарност, почит и уважение днес ние се прекланяме пред вашия достоен принос, пишат от партията
 
Уважаеми майки и бащи,

Скъпи български пенсионери,

Приемете нашите най-сърдечни благопожелания по случай Международния ден на възрастните хора!

Това пишат в писмо до медиите политиците от Българската социалистическа партия (БСП).

Ето какво още информират от Столетницата:
"С благодарност, почит и уважение днес ние се прекланяме пред вашия достоен принос в изграждането на новата българска държава и пред нестихващото ви желание да сте полезни за обществото.

Ние, вашите синове, дъщери и внуци, сме признателни за примера, който ни давате, за несломимия ви дух, преминал през бурите на живота. Благодарим ви за всеотдайния ви труд, за възпитанието и родителската грижа, за да отгледате достойни хора! Вие сте нашия стожер, от вас черпим опит, мъдрост и съвети.

Днес 406 000 българи вземат минималната пенсия за стаж и възраст от 523,04 лева, а други 407 000 пенсионери - под тази сума. На практика над 800 000 възрастни хора са принудени да се справят със средства, които не достигат за основните им нужди.

Българската социалистическа партия е единствената политическа сила в последните три десетилетия, за която грижата за възрастните хора и пенсионерите е свещена неотклонна кауза. Ще продължим битката си за осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите, чрез адекватно и справедливо осъвременяване на всички пенсии.

Социално справедливо е за един и същ осигурителен стаж, за една и съща работа на едно работно място, старите и новите пенсионери да получават равни пенсии. Както и досега, няма да спрем да се борим за приемането на нашия Закон за закрила на възрастните хора, който ще задължи държавните институции да работят активно за интересите на Третата възраст. Съзнаваме своя дълг пред вас и няма да престанем да полагаме всички усилия за това дните ви да стават все по-добри, за да ви гарантираме активен, пълноценен и достоен живот!

Скъпи приятели, на 1 октомври – Деня на възрастните хора, в знак на дълбоко уважение към вас, партията на трудовите хора ви обещава да продължи да бъде силният и непоколебим защитник на два милиона български пенсионери. Бъдете здрави, все така активни и горди от постигнатото!"