БСП загърбиха срещата с ГЕРБ за кабинет

Социалистите са категорични, че няма да подкрепят кабинет на Борисов

Новини
11:46 - 18 Юни 2024
1053
БСП загърбиха срещата с ГЕРБ за кабинет

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет с първия мандат. Столетницата още в понеделник заяви, че няма да излъчат преговорен екип, който да отиде на разговори с Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

В 11 ч. беше насрочена срещата на ГЕРБ-СДС със социалистическата партия, но тя няма да се състои, тъй като в парламента няма нито един представител на БСП.

За днес ГЕРБ-СДС е отправила покани за срещи с БСП, ИТН и „Величие“. Към момента официално са потвърдили, че ще присъстват единствено от ИТН.

Пред националното радио от изпълнителното бюро БСП заявиха, че имат „категорично решение за да не подкрепят правителство на ГЕРБ“.

Очаква се „Има такъв народ“ да отиде на насрочената среща.

Позицията на новата партия „Величие“ е, че ще преговарят само на ниво лидери.

Вчера ГЕРБ-СДС се срещнаха само с ДПС. Те намериха допирни точки в приоритетите си, сред които Шенген, еврозона, развитие на икономика и борба с корупцията.

ПП-ДБ не отидоха на разговори с мотив, че избирателите им са решили те да бъдат опозиция в новия парламент. „Възраждане“ също не приеха поканата за разговори като казаха, че депутатите им ще кажат „Да“ само на правителство с техен мандат.

По-късно днес от партията ще дадат пресконференция.