БТА пенсионира хартиеното ЛИК

От януари 2024 г. изданието ще е достъпно в електронен вариант

Новини
14:32 - 29 Септември 2023
3126
БТА пенсионира хартиеното ЛИК

Списание ЛИК ще бъде достъпно в електронен формат от януари 2024 г. Това съобщи във Варна генералният директор на БТА Кирил Вълчев, който участва в представянето на септемврийския брой на изданието, посветен на актьорите Невена Коканова и Стефан Данаилов.

Събитието бе в рамките на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“.

Той припомни, че намерението за интернет достъп до списание ЛИК бе обявено още миналата година отново във Варна, когато излезе специален брой по случай 40-ото издание на „Златна роза“.

Списание ЛИК ще продължи да се издава и на хартия, но ще бъде разпространявано в регионалните библиотеки, държавни и културни институции, поясни Вълчев.

В този брой ще видите колко е важно да има кореспонденти на културните събития, каза още генералният директор на БТА и посочи, че читателите ще открият в него разказ за участието на Невена Коканова в 16-ия международен кинофестивал в Кан през 1963 г., където БТА изпраща свой кореспондент, който споделя коментарите за нейните изяви на други знаменитости от киното.

Вълчев посочи, че се надява БТА отново да отразява значими събития по света чрез специален кореспондент и посочи, че Агенцията се опитва да прави това чрез партньорства с културни институции, като разказва за техни знакови гастроли в чужбина. Може да си позволяваме такива инвестиции, защото петдесет години по-късно ще можем да си спомняме участия като на Невена Коканова в Кан, каза той.

От екипа на списанието обещаха да работят и за издаването на брой, посветен на Апостол Карамитев, от чието рождение се отбелязват 100 години тази есен.