Буфон: Не искам бенефис, ще ме натъжи

Спорт
17:29 - 07 Септември 2023
2221
Буфон: Не искам бенефис, ще ме натъжи

Джанлуиджи Буфон беше представен наскоро в новата си роля - водач на делегацията на националния отбор на Италия. “Завръщам се на място, което познавам добре. Надявам се да допринеса към динамиката на тима”, сподели легендата.

Вратарят се отказа от футбола преди по-малко от месец, въпреки че имаше договор с Парма за още един сезон. 45-годишният вече бивш футболист сподели, че няма желание да прави прощален мач.

“Нямам съжаления. Получих оферти за бенефис, но когато затворя една глава, трябва да гледам напред и към това, което предстои. Беше приятно да бъда футболист, но сега започвам ново приключение и прощален мач само би ми дал усещане за носталгия, което не искам”, каза Буфон.

“Не беше трудно да се откажа. На моята възраст това е нещо нормално. Бях се подготвил за плейофите в Серия “Б” в края на миналия сезон. Бях в отлична форма съм, физически и психически, но се контузих в Каляри. Това беше знак, че трябва да се откажа. Когато бях в съблекалнята в Каляри, взех решението”, допълни той.

Буфон коментира конкуренцията за вратарския пост на Италия: “Опциите ни се увеличиха и сега имаме петима или шестима вратари на много високо ниво плюс Донарума, който вече не може да бъде определян като младок, въпреки възрастта си. Той е сред най-добрите в света”.

Джиджи за първи път тренира на базата на националния отбор в Коверчано през далечната 1993 г., когато играе за юношите.

“Винаги съм уважавам това място, което за мен е уникално. През кариерата ми съм срещал шампиони, които вече не оценяват стойността на определени неща. Те си мислят, че са по-големи дори от техните клубове. Според мен те не подхождат към спорта по правилния начин”, сподели още той.