Бум на телефонните измами в Пазарджик

Обажданията са предимно към възрастни хора

Новини
10:51 - 26 Февруари 2024
1139
Бум на телефонните измами в Пазарджик

Нов бум на опити за телефонни измами в област Пазарджик. Обажданията са предимно към възрастни хора и на стационарни телефони.

"Опитите зачестяват. Над 20 са в Пазарджик, Септември и Белово за миналата седмица, заяви в "Денят започва" Мирослав Стоянов, говорител на Областаната дирекция на МВР в Пазарджик.

По думите му все още няма информация да е реализирана телефонна измама.

"Схемите са добре познати. На възрастния човек му се обажда мъж или жена, представяйки се за лекар, адвокат, полицай, прокурор и съобщава, че техен близък роднина - брат, сестра, син, дъщеря, внук, е извършил пътнотранспортно произшествие, в което е пострадал човек или самият той е пострадал и затова е необходима голяма сума пари в единия случай да бъде лекуван и в другия, за да бъде освободен от ареста.

Другата добре позната схема е, че се обажда непознат, който се представя за полицай, чиито екип разследва телефонни измами и затова било необходими да се предоставят на органите на реда наличните спестявания под формата на пари или ценности, за да бъдат разследвани телефонните измамници и след това ще бъдат върнати на жертвата", допълни Мирослав Стоянов пред БНТ.