Бунт в Манчестър! Десетки хиляди спряха дербито с Ливърпул

Полицията се опитва да разпръсне феновете и да осигури безопасен коридор, за да могат автобусите на двата отбора да стигнат до стадиона

Футбол
19:03 - 02 Май 2021
6062
Бунт в Манчестър! Десетки хиляди спряха дербито с Ливърпул

Мегадербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул не започна в планирания час 18,30 българско време и остава неясно дали изобщо ще се състои. Причината е масов протест на феновете на "червените дяволи" срещу собствениците на клуба. Привържениците на тима нахлуха на терена на "Олд Трафорд". 

Като цяло протестът бе напълно мирен и нямаше никакви сблъсъци и ексцесии. Бяха повикани допълнителни части на полицията, която прогони феновете от района на стадиона. Действията на органите на реда предизвикаха реакции, хвърлени бутилки и някои сблъсъци.

Фенове нахлуха на "Олд Трафорд", дербито с Ливърпул е под въпрос
Към 18,30 часа играчите на Ман Юнайтед все още бяха в хотел "Лаури", около който също има много фенове. Отборът на Ливърпул също е в хотела си. Около стадиона се е събрала голяма група от привърженици на тима, като очакванията бяха тя да достигне 10 000 привърженици. Полицията се опитва да ги разпръсне и да осигури безопасен коридор, за да могат автобусите на двата отбора да стигнат до стадиона. 

Съдията Майкъл Оливър не бе допуснат да влезе на "Олд Трафорд" на един етап. Реферите все пак успя да влязат и половин час преди предварително планирания начален час огледаха терена от дистанция. От Висшата лига искат мачът да се състои, но в момента се провеждат дискусии от ръководните фактори как да се процедира в ситуацията.