Бургас обяви война на трафика на хора с юбилеен поход

В шествието взеха участие ученици, студенти и граждани

Новини
14:56 - 19 Октомври 2024
678
Бургас обяви война на трафика на хора с юбилеен поход

Бургас чества Европейския ден за борба с трафика на хора с 10-ти юбилеен поход. Шествие премина от площад „Св. св. Кирил и Методий и стигна до сградата на Общината, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

В похода участваха ученици от средните училища в Бургас, студенти и граждани.

Инициативата е глобална и има за цел да информира и предпази младите хора от попадане в трафик на хора. Тя се провежда едновременно в повече от 450 града по целия свят и е най-мащабната демонстрация в подкрепа на пострадалите от това престъпление.

Трафикът на хора генерира приблизително 236 милиарда щатски долара годишно. По-голяма част от жертвите у нас са жени, близо 65% . Трафикът на хора е много добре организирана престъпна дейност и се извършва с цел експлоатация – сексуална, трудова, продажба на новородени, продажба на органи, просия и други форми на престъплението.

Походът по традиция се провежда, за да фокусира вниманието върху огромните размери на търговията с човешки животи у нас. Трафикът на хора е много добре организирана престъпна дейност и се извършва с цел експлоатация – сексуална, трудова, продажба на новородени, продажба на органи, просия, фиктивни бракове и други форми на престъплението. Често се бърка с каналджийството на нелегални мигранти, което има съвсем различна правна квалификация и не е свързано с експлоатация на замесените в него лица.