Бурканбанк с Lupa.bg: Брюкселско зеле с чесън и бахар
Кухня
09:43 - 25 Септември 2023
4915
Продукти
800 г брюкселско зеле
150 мл оцет
4 с.л. захар
1 ч.л. семена копър
1 ч.л. зърна черен пипер
4 зърна бахар
4 скилидки чесън
сол
Приготвяне
Отстраняват се външните листенца на главичките брюкселско зеле и се отрязва дръжчицата.
Бланшира се във вряща подсолена вода 5-10 мин. – да остане хрупкаво.
Отцежда се и се слага в бурканчета.
300 мл вода се смесва с оцета, захар, 1 ч.л. сол, обеленият чесън и подправките.
С горещата марината се залива брюкселското зеле в бурканите да го покрие.
Затваря се плътно и се обръща върху капачките да изстине.