БУРЯ: Дясната ръка на Нинова разкри страхотии от кабинета на вицепремиерката (ДОКУМЕНТ)

Политика
11:40 - 26 Май 2022
13148
БУРЯ: Дясната ръка на Нинова разкри страхотии от кабинета на вицепремиерката (ДОКУМЕНТ)

Бесен скандал тресе и БСП, и Министерството на икономиката и индустрията на вицепремиерката Корнелия Нинова, след като тя изхвърли с шут през вратата доскорошната си дясна ръка на "Позитано" 20 и главен секретар на ведомството Йордан Татарски. 

Въпросният (бивш шеф на кабинета на Росен Плевнелиев, докато бе регионален министър) е пратил докладна записка до пленума на червените, от която разкрива брутално кадруване при Нинова не само от нейна страна, но и на началника на канцеларията й и бивш подчинен на президента Румен Радев Калоян Методиев. 

Татарски наруши мълчанието си около седмица, след като изненадващо бе уволнен от Нинова, а сега е подел истинска вендета срещу него и Методиев. 

Според докладната на наричания от бесепарите червения Милко Калайджиев, Методиев не просто е иззел функциите на един от заместниците на Нинова - Димитър Данчев, като лично е поел търговията и сделките с оръжия, но и е кадрувал в други ведомства. 

Татарски твърди, че досега, откакто е на поста си, Методиев е искал цели 2 пъти лично от премиера Кирил Петков да уволни зам.-министъра на земеделието и бивш евродепутат Момчил Неков. Силистренецът, известен като Любимец 15, е сочен за един от критиците на Корнелия в последните години. 

Още по-скандално е, че Методиев се е пробвал да уволни и зетя на Мая Манолова от земеделското ведомство, но е срещнал отпор от министър Иван Иванов, заради което шуменецът е получил и мъмрене. 

Вижте сами шокиращите разкрития на Йордан Татарски като отмъщение, че остана без работа: