Буря изтръгна покрива на гарата в Гьотеборг

Няколко фериботни линии на Скандинавския полуостров бяха временно прекъснати

Новини
13:42 - 23 Февруари 2024
1666
Буря изтръгна покрива на гарата в Гьотеборг

Буря вилня снощи в шведския град Гьотеборг, като причини щети на централната железопътна гара, предаде Асошиейтед прес. Стихията изтръгна покрива на сградата, при което беше прекъснато електрозахранването, а движението на влаковете беше засегнато.

Засега няма информация за пострадали, предаде Асошиейтед прес.

Бурята премина снощи по южното крайбрежие на Скандинавския полуостров, а шведският Институт по метеорология и хидрология издаде днес предупреждение за опасно лошо време от втора степен. На западното крайбрежие на Швеция близо 4000 души останаха без електричество, съобщи шведската телеграфна агенция ТТ.

Кадри от Гьотеборг показват част от

покрива на централната железопътна гара, паднал върху коловозите,

а местни служители казаха, че не е ясно кога ще бъде възобновено движението на влаковете. Мост, намиращ се в архипелага северно от Гьотеборг, беше затворен за движение, съобщи шведският вестник "Афтонбладет".

Служителка на полицията в Гьотеборг съобщи пред агенция ТТ, че местните сили на реда са получили

близо 150 сигнала за паднали дървета в рамките само на пет часа.

"Никога не съм виждал нещо подобно", каза служителката Каролин Карлсон.

Датският Метеорологичен институт съобщи, че бурята, наречена "Ролф" е преминала и през северната и северозападна част на Дания. Датски медии съобщиха за паднали дървета и за други щети.

Има информация и за наводнени пътища в Южна Норвегия. Норвежката Дирекция за водни ресурси и енергетика издаде предупреждение за наводнения в тази част на страната.

Няколко фериботни линии на Скандинавския полуостров бяха временно прекъснати, посочва АП.

В същия район в началото на февруари премина буря с ураганни ветрове, която причини щети и доведе до полети и прекъсвания на електричеството в части от Норвегия. Тогава това беше най-мощната буря, регистрирана в страната от десетилетия насам, посочва АП.