Бурята: Над 200 сигнала са получени в МВР

Хората са сигнализирали за паднали дървета, задръстени шахти и наводнения

Новини
17:32 - 04 Ноември 2023
3075
Бурята: Над 200 сигнала са получени в МВР

На над 200 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка, са реагирали служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, информират от пресцентъра на МВР за оперативната обстановка към 16:00 часа.

Към момента няма данни за пострадали хора, се посочва в съобщението. 

Силният вятър и интензивните валежи са нанесли най-сериозни щети на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този момент 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, участват в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета, посочват от МВР.

В област Силистра през селата Долец, Прохлада, Колобър и Секулово е преминал смерч и в резултат са повредени множество покриви, паднали са стълбове и дървета. В ликвидиране на произшествията участват служители от Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Дулово. 

На територията на община Исперих има населени места без електрозахранване. В селата Лъвино и Тодорово са повредени покриви, паднали са стълбове и дървета. В ликвидиране на произшествията участват пожарникари и спасители от РДПБЗН-Разград.

В община Разград има паднали над 30 дървета. По данни към 15:00 часа силният вятър е започнал да утихва.  

Над 30 са получените сигнали за произшествия на територията на област Смолян, информират от МВР. В ликвидирането на произшествията участват служители на РДПБЗН-Смолян. По данни към 15:00 часа има населени места без електрозахранване. Обстановката на територията на областта е започнала да се нормализира.