Бускетс потвърди: Франк Кесие е в Барселона

Спорт
12:10 - 01 Април 2022
1403
Бускетс потвърди: Франк Кесие е в Барселона

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс потвърди трансфера на Франк Кесие на „Камп Ноу“. “Кесие? Шави го видя и се съгласи да подпишем с него”, заяви Бускетс в интервю за „RAC1“.

“Радвам се, че Барселона прави входящи трансфери, а и самите играчи искат да дойдат при нас. Кесие е силен физически и ще ни помогне. Той рядко губи топката, владея я отлично, а и бързо набира скорост. Щастлив съм, че привличаме нови футболисти, които ще ни направят още по-силни. Всеки нов допринася с нещо“, добави капитанът на каталунците.

Договорът на Кесие с Барселона ще бъде за срок от четири или пет години. 25-годишният футболист ще получава заплата от 6,5 милиона евро на сезон при „блаугранас“.

Кесие ще премине в Барселона като свободен агент, тъй като договорът му с Милан изтича в края на сезона, а той няма да го поднови.

За сигурно ново попълнение на Барселона се смята още защитникът на Челси Андреас Кристенсен, а Сесар Аспиликуета се очаква да го последва на „Камп Ноу“. И двамата ще подпишат с „блаугранас“ като свободни агенти.