Бялото Мите от "Игри на волята" си загубил паметта

През ключалката
17:46 - 04 Септември 2019
8206
Бялото Мите от "Игри на волята" си загубил паметта

„Игри на волята” покани рибаря Бялото Мите да спаси участниците му от глад и мизерия. Останалият без храна и удобства отбор от приключенското състезание обитава рибарска хижа. 

Сладкодумният рибар разказа живота си пред седмичника "Уикенд", как като дете е паднал в морето и си е загубил паметта, но това не го е отказало от риболова, а напротив. Днес той обучава участниците в риалито на тънкостите в професията.

Продуцентите на шоуто разкриха, че са намерили случайно Бялото Мите, а той самият веднага откликнал на поканата им за участие в риалитито. „Не ме вълнуват парите, обичам да общувам с хората, да предавам знанията си и заради това приех”, разкри капитана от Ахтопол с 54-годишен опит.

„Бяхме много бедни и за мен морето беше всичко. Още от дете започнах да ходя с рибарите и вече 54 години го газя това море. Бях толкова запален, че спях на морето и още оттогава ми излезе прякорът Бялото Мите. И така до ден днешен ме знаят всички. Във всички морета съм бил, над 7 години обикалях из Африка, Америка и Европа. Няма да забравя 1976-а година, защото тогава се ожених и веднага тръгнах по корабите“, разказва пред седмичника 66-годишният мъж.

Снимка: в. "Уикенд"