Цацаров: Имало е совалки в кабинети на държавни мъже по делото "Прокопиев"

Новини
09:38 - 03 Юли 2020
3226
Цацаров: Имало е совалки в кабинети на държавни мъже по делото "Прокопиев"

„По делото "Прокопиев" аз не съм имал натиск, но совалки и предложения са съществували, част от които доста слаби“, каза бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров пред Дарик радио.

Цацаров потвърди, че запор и възбрана на имущество на „Икономедия“, макар изданията „Дневник“ и „Капитал“ да твърдят това в свои публикации.

Що се отнася до натиска върху съда, бившият главен прокурор е на мнение, че само съдиите могат да потвърдят или отрекат това. Той отказа да коментира оправдателната присъда по делото „Прокопиев“, но изрази увереност, че това не е краят, защото тя все още не е влязла в сила.

Сотир Цацаров потвърди още, че е охраняват от НСО, но „от есента ще бъде свободен човек“ и няма да се възползва от услугите на охранителния орган.

Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев от няколко месеца насам е охраняват от „Съдебна полиция“. Това стана ясно скоро след скандала с появилите се снимки на премиера Бойко Борисов от спалнята му в резиденция „Бояна“, който заподозря служители на НСО в дискредитиране.