Цацаров вдигнал кръвно 155 и ускорил пулса заради Кирил Петков

Бившият шеф на КПКОНПИ се разстроил, че му е отнет достъпа до класифицирана информация

Новини
20:38 - 01 Февруари 2023
4658
Цацаров вдигнал кръвно 155 и ускорил пулса заради Кирил Петков

Подалият оставка шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров вдигнал много високо кръвно, когато научил, че достъпът му да класифицирана информация е отнет. Свалил го в дома на свой приятел от Пещера. Това стана ясно по време на заседание на Софийския градски съд по делото на бившия главен прокурор срещу Кирил Петков, пише в. "Телеграф". 

Цацаров заведе гражданско дело срещу бившия премиер Кирил Петков, който на 14 януари миналата година обяви в телевизионен ефир, че достъпът на председателя на КПКОНПИ до класифицирана информация на бил отнет. Месец по-късно допускът на Сотир Цацаров бе върнат от Държавната комисия по сигурност и информация (ДКСИ).

Кирил Петков и Асен Василев

Днес в съда показания даде приятелят на Цацаров от Пещера – Костадин Семерджиев. Пред магистратите Семерджиев обясни, че е близък с бившия шеф на КПКОНПИ от години и когато чул изявлението на Петков по телевизията, веднага направил опит да се свърже с него. Цацаров обаче не отговорил. Свързал се с приятеля си час по-късно и не звучал никак добре.

По думите на свидетеля, бившият главен прокурор бил вдигнал кръвно 155 горна граница и той го поканил да му гостува в дома му в Пещера за уикенда. Цацаров пристигнал в дома на Семерджиев с високо кръвно и ускорен пулс, лицето и очите му също били силно зачервени. Семерджиев измерил кръвното на Цацаров и отчел високата горна граница. На следващия ден Цацаров също бил с много високо кръвно налягане.

Следващото заседание на съда по делото на Цацаров срещу Петков ще се състои на 22 март и ще се гледа при закрити врати заради класифицирана информация.