Цакат ни яко и с "Италианска седмица" в големите вериги!

Двойно по-високи цени на хранителни продукти "в промоция" в българските магазини

Новини
13:42 - 27 Февруари 2020
4324
Цакат ни яко и с "Италианска седмица" в големите вериги!

Българският народ отново попадна под ударите на икономиката и финансите. Оказа се, че за пореден път плащаме по-високи цени за храните, отколкото на Запад. А промоциите тук не са точно такива, за каквито ни ги представят и каквито би трябвало да бъдат.

В една от големите вериги магазини в Европа през март ще има "Италианска седмица", като идеята е тези стоки да бъдат намалени и в нормални цанови диапазон.

Да, но не съвсем. Тук взимаме по-малко, но плащаме повече. Явно, за да си угаждаме. И това е поредното доказателство, че българите сме неизтребим народ, който няма какво да го бутне!

Съпоставка с нещата и промоциите за "Италианската седмица" направи потребител на социалната мрежа фейсбук - Бойко Новев, който прави паралел между България и Франция.

В момента в "Лидл - Франция" има италианска седмица, гледам и в България има същата. Цените в ляво са в евро, а в дясно за същите продукти - в лева. Цените са актуални и ги извадих от брошурите на двете вериги за месец март 2020. Грамажите и опаковките са еднакви. Не знам тези кроасани как от 2 евро стават 7 лева, а заплатите в България са 2-3 пъти по-ниски от тези във Франция?!", чуди се Бойко Новев.