Цалапица гракна: Спрете корупцията!

Протестиращи се събраха в центъра на селото с настояване за прозрачност при разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов

Новини
21:09 - 31 Юли 2023
4226
Цалапица гракна: Спрете корупцията!

За поредна вечер стотици жители на Цалапица се събраха в центъра на селото с настояване за прозрачност при разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Обвиненият за жестокото престъпление Рангел Бизюрев, който успя да избяга в Германия, все още се издирва с европейска заповед 

Днес прокуратурата обяви, че двама братя – близнаци,  са му помогнали да зарови трупа и след това да се укрие. Те бяха задържани с обвинение за укривателство.

Всички виновни за престъплението да получат справедливи наказания, призоваха протестиращите, които блокираха и пътя свързващ селото с магистралата със шествие, въпреки дъжда. Близките на убитото момче заявиха, че се надяват обвиненият за убийството Рангeл Бизюрев да бъде скоро открит и поискаха  да му бъде наложена доживотна присъда. 

Много от хората в Цалапица не вярват, че задържаните днес близнаци само са му помагали да прикрие следите си.

Най-голямо е  възмущението от това, че полиция и прокуратура са действали мудно.

Истината трябва да излезе наяве, казват в Цалапица и са  готови и на още протести. Започна и подписка, която ще бъде изпратена до институциите, предаде БНР.