Цалапица поиска възмездие за убийството на Димитър

Хората настояват не за временно отстраняване, а за уволнение на началника на РПУ Стамболийски, както и масови оставки на всички разследващи по случая с убийството на 24-годишния мъж

Новини
09:55 - 06 Август 2023
2118
Цалапица поиска възмездие за убийството на Димитър

Не стихва и напрежението в Цалапица. Преди седмица хората започнаха да протестират след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Местните обвиняват полицията в забавяне на разследването. Последваха и рокади на полицейски шефове.

Спокойно и без напрежение примина националният протест в събота вечер, който организираха жителите на селото. В него се включиха стотици хора от цялата страна. Дойдоха и футболни фенове, предава НОВА.

Над 70 полицаи и служители на "Жандармерията" охраняваха демонстрацията. Снощи недоволството излезе извън пределите на село Цалапица. Протестиращите блокираха за половин час надлеза на автомагистрала "Тракия". Спряха движението на отбивката в посока София и Бургас.

Хората поискаха не временно отстраняване, а уволнение на началника на РПУ Стамболийски, както и масови оставки на всички разследващи по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Настояват и за смяна на прокурора по случая. Жителите са категорични - протестите ще продължат до постигането на справедлива присъда за убития младеж. Настояват и за промяна на обвинението на близнациите, които сега са обвинени за лично укривателство.