Цалапица събира пари за адвокат на семейството на убития Димитър

Кутии в търговските обекти приканват всеки да помогне с колкото може

Новини
19:26 - 11 Август 2023
2907
Цалапица събира пари за адвокат на семейството на убития Димитър

В Стамболийски и в Цалапица започна акция за събирането на средства за адвокат на семейството на убития Димитър Малинов. В търговски обекти са поставени кутии, където желаещите могат да помогнат с пари според възможностите си.

"Бъдете щедри да помогнем на семейството на Митко за адвокат", призоваха организаторите на акцията във фейсбук. Местни жители вече са започнали да даряват. 

Хората в Цалапица очакват от  новото ръководство на пловдивската полиция в лицето на директора  Георги Чергов да ускори разследването на убийството на Димитър Малинов. Те се надяват издирваният за престъплението Рангел Бизюрев, който е в Германия да бъде заловен и изправен пред съда у нас.

"Разбирам недоволството на хората и гнева им. За нещастие виждаме, че има тотално скъсана връзка между областната дирекция на МВР в Пловдив и Районното управление в Стамболийски. Категорично заявявам, че след като сме готови с резултатите, всички служители, извършили неправомерни действия или бездействали, ще понесат своята отговорност, а там, където е необходимо, и наказателна", заяви днес в Пловдив министърът на вътрешните работи Калин  Стоянов при представянето на новия шеф на местната полиция Георги Чергов.

Той посочи, че полицията работи в тясно взаимодействие с немските служби и се надява соченият за извършител Рангел Бизюрев възможно най-скоро да бъде задържан и изправен пред съда.