Царско село напуска Първа лига

Спорт
14:32 - 12 Декември 2021
3008
Царско село напуска Първа лига

Първа лига е напът да остане с отбор по-малко, след като ръководството на "Царско село" обмисля сериозно възможността да прекрати съществуването си.

Тази сутрин в 11 часа собственикът Стойне Манолов проведе среща с футболистите, сред края на която целият тим започна процедура по прекратяване на договорите си. Манолов е заявил в прав текст на играчите, които имат да получават заплати за ноември и декември, че проектът ще бъде закрит. По всяка вероятност същото важи и за школата. 

Една от причините за крайното решение е дълг към бразилски клуб, възлизащ на близо 200 хил. евро. Искът е заради бранителя Шарлестон, който е бил картотекиран у нас на 23-годишна възраст, поради което се полага компенсация към отбора, който го е развил. 

Очаква се официално становище на Манолов, а след това и на БФС. По-рано този сезон от Втора лига се отказа "Нефтохимик". Ако сега елитът остане с 13 отбора, това автоматично означава, че няма да има директно изпадащ, а тимовете на дъното ще се определят единствено кой ще играе бараж за влизане/оставане с 4-ия във Втора лига.