Царско село не успя да напляска 9 от Левски

В мач достоен за "В" група столичните съперници спретнаха 2:2

Спорт
18:18 - 12 Декември 2020
4224
Царско село не успя да напляска 9 от Левски

В отвратително блъскане, повече наподобяващо кеч, отколкото футбол, Царско село и Левски направиха 2:2 във втория съботен мач на 16-ия кръг в efbet Лига. Орлин Старокин и Илия Юруков бяха изгонени за "сините", в последните секунди същото се случи и с Балтанов от тима на Любо Пенев.

В средата на първата част след наглед не особено добро центриране от фаул, топката стигна до Иван Бандаловски, който стреля и уцели гредата на вратата на Левски, а Мартин Кавдански от броени метри не сбърка за 1:0. 

Авансът на домакините се задържа обаче едва 5 минути. След хубава атака по лявото крило Паулиньо намери пробива без топка на Матео Стаматов, който пък центрира остро, а на точното място беше Найджъл Робърта за 1:1. 

В 37-та минута гостите останаха с 10 души. Орлин Старокин сътвори чутовна глупост, след като само в рамките на няколко секунди успя да си заслужи два жълти картона и да бъде принуден от главния съдия, Николай Йорданов, да напусне терена. 

Няма и 120 секунди по-късно обаче момчетата на Славиша Стоянович шокираха "царете". Гостите получиха шанс да изпълнят свободен удар, а след като топката беше отклонена от Тома Даске, Станислав Иванов се оказа най-съобразителен и шокира момчетата на Любослав Пенев за 2:1. 

В 64-та минута, все пак, домакините намериха изравнителното попадение. След хубава постепенна комбинация Реян Даскалов беше изведен на чиста позиция зад защитата на Левски, а ударът му по земя се оказа неспасяем за Николай Кръстев. 

Нещата за Левски станаха още по-тежки в 76-та минута. Поредната бърза контраатака на Царско село изхвана непоготвена защитата на Левски, а Илия Юруков извърши необмислен фаул, след като вече имаше жълт картон в мача и замина под душовете. В самия край го последва и Балтанов от Царско село.