Царско село отвя Славия

Футбол
20:12 - 08 Март 2021
3363
Царско село отвя Славия

Царско село победи Славия с 2:0 в мач от 20-ия кръг на българската футболна Първа лига. Така футболистите на Любослав Пенев заемат осмата позиция с актив от 24 точки, докато "белите" заемат 12-ото място с 16 пункта.

Домакините започнаха силно срещата и можеха да поведат в резултата още в първите минути. На два пъти Димитър Костадинов не успя да порази целта. В 11-ата минута Андерсон Кордейро затрудни максимално Светослав Вуцов.

Логичното се случи в 20-ата минута. Стефан Христов изпрати диагонален удар, който не остави шансове на Вуцов.

На почивката двамата старши треньори направиха промени в съставите си. В игра за Славия се появиха Мартин Сораков и Дарко Тасевски, докато в редиците на домакините на терена влезе Емануил Манев за сметка на Дилан Мартенс.

Царско село продължи да владее инициативата, а попадение на Панайотис Лука бе отменено поради засада. Последва нов пропуск за "царете". Резервата Карим Роси с акробатичен удар прати топката в напречната греда.

Домакините стигнаха до втори гол в 83-ата минута, когато след отлична контраатака Андерсон намери Манев в чиста позиция и той не сбърка за 2:0.

В минутите до края Христо Попадийн не успя да направи резултата класически, след като ударът му бе отразен от Вуцов.