Cavalera идват отново у нас

Групата ще изнесе концерт в средата на юли в София

Новини
14:55 - 19 Април 2024
1507
Cavalera идват отново у нас

Една от емблематичните групи в траш метъла - Cavalera, отново ще посети България. Предвождани от бразилския си лидер и вокал - Макс Кавалера, който е един от основателите на Sepultura, ще зарадват родните фенове на тежката музика.

Макс и неговия по-малък брат - Игор, подвизаващ се на барабаните, ще свирят в София на 15 юли, а мястото е "Маймунарника".

Sepultura, която е една от най-значимите в метъл музиката, е формирана през 1984 година в град Бело Оризонте, Бразилия от братята Макс и Игор Кавалера, които тогава са още тийнейджъри.

Макс напуска Sepultura през 1996 година, (скоро след това създава Soulfly, които бързо набират огромна фен база), а Игар си тръгва през 2006 година и в този времеви период от десет години двамата не си говорят.

През 2006-а обаче това се променя и така по-малко от две години след като се сдобряват, издават първият албум на новия си проект заедно Cavalera Conspiracy, озаглавен Inflikted (Roadrunner Records, 2008).

През 2023 г. братята презаписват емблематичните за траш метъла първи две издания на Sepultura EP-то Bestial Devastation (Roadrunner Records, 1985) и дебютния дългосвирещ албум Morbid Visions (Roadrunner Records, 1986).

Пускат ги под шапката Cavalera Conspiracy в стрийминг платформите, но използват името Cavalera на физическите носители на изданията. Същата година правят масивни обиколки под надслов „Morbid Devastation Tour“ в Европа и САЩ. П

рез 2024 година Cavalera отново тръгват по сцените по света.

Ето кои музиканти ще се качат на сцената в София – на първо място са легендите Макс (вокал и китара) и Игор на барабани, който вече можете да срещнете да се изписва и като Iggor, за да се различава от сина на брат му Макс със същото име.

Басист е сина на Макс - Игор Амадеус Кавалера (също така представян и като Igor Cavalera Jr.). Китарист е настоящият басист на Pig Destroyer - Травис Стоун (екс-Lody Kong и Healing Magic – в две от тези банди е намесен и Amadeus).