Целият Изпълком на БФС подаде оставка! Михаил Касабов наследи Боби

Новото ръководство на футбола ще се избере на извънреден конгрес

Топ
16:08 - 18 Октомври 2019
5498
Целият Изпълком на БФС подаде оставка! Михаил Касабов наследи Боби

Всички членове на Изпълкома към БФС са подали оставка! Това обяви Камен Костадинов, малко след като напусна заседанието на футболната база в "Бояна". На извънредната среща липсваше само собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, който е бил на работни дела в чужбина, но е бил представен от пълномощник.

"Всички един по един подадохме оставки. Ще продължим да изпълняваме длъжността до насрочването на нов Конгрес, на който ще се избере ново ръководство на БФС", коментира Костадинов.

По препоръка на Йордан Лечков временно президент ще бъде единият от досегашните вицепрезиденти Михаил Касабов. По-късно той обяви, че на извънредния Конгрес няма да се кандидатира за постоянен шеф на БФС.

Михаил Касабов временно ще е президент на БФС                                          Снимки: Lap.bg

Моята задача ще бъде главно да насрочим нов конгрес и да се избере президент както трябва. На следващия Изпълком ще дойде и предложението от г-н Лечков за това кой да бъде нов национален селекционер. Изрично заявявам, че на следващия конгрес няма да се кандидатирам за президент", коментира новият шеф на БФС Михаил Касабов.

"Като свикаме Изпълком ще се реши колко време е нужно за организиране на конгреса. Искаме да се случи по най-бързия начин. Категорично няма да бъда кандидат за президент. На този етап друг не е казвал, че ще бъде", добави той.

"Конфликт с държавата явно има, но той явно ще бъде преодолян. Ще организираме среща с министъра на спорта като представител на държавата, за да може да видим какво можем да направим", каза още Касабов.