Церемонията, наречена драфт в НБА - сълзи, бляскави костюми и прически (СНИМКИ И ВИДЕО)

Емоциите отново взеха връх, а Бруклин беше мястото, където новобранците се докоснаха за първи път с магията на Асоциацията на извънземните

Стил
16:19 - 25 Юни 2019
4670
Церемонията, наречена драфт в НБА - сълзи, бляскави костюми и прически (СНИМКИ И ВИДЕО)

Сезонът в НБА завърши, но бързо се слива с едно друго голямо баскетболно събитие отвъд океана - драфтът за избор на новобранци. След това, естествено, са и наградите за най-добрите през изминалия сезон.

Преди няколко дни, на пищна церемония - както повелява традицията в последните години, новата вълна таланти намери своето място под слънцето и прожекторите - напетите младежи дефилираха на сцената на "Барклейс сентър" в Бруклин, а за публиката и роднините на колежаните останаха емоциите - от аплодисменти, до прегръдки и сълзи от радост.

И докато върхът в тази класация беше почти ясен, то след Топ 3 неяснотата беше обвила всичко в мъгла.

Зайън Уилямсън беше сигурният номер 1 в драфта. Избра го Ню Орлиънс Пеликанс, а младежът доказа, че школата на Дюк е невероятна. Разбира се, нямаше как да се размине и без сълзи през първият емоционален момент за Уилямсън в НБА. Той не си направи труда да спре сълзите си и наред с това да благодари на своята майка.

"Тя остави настрана своите мечти. Винаги семейството беше за нея на първо място".

Джа Морант беше вторият избран. Той отива в Мемфис Гризлис и е гласен за наследник на Майк Конли. Морант е с атлетично телосложение и се подвизава на позицията пойнт гард, а преди това игра рамо до рамо с Джарън Джаксън - джуниър, който миналата година беше избран под номер 4. Сега ще са съотборници при Гризлитата.

Джа благодари на баща си, че го е принудил да избере най-добрата перспектива пред него в живота.

"Просто искам да му благодаря за всичко, което е направил за мен. Той ме изгради като личност и човек, какъвто съм в момента".

Искреният прилив на благодарности продължи с Ар Джей Барет, когото Ню Йорк Никс избра под номер 3. Бившият баскетболист на Дюк беше емоционално съкрушен и по средата на интервюто и прегърна баща си - действие, на което г-н Барет отговори: "Гордея се с теб, синко!"

Феновете на Никс винаги са били емоционални, а този път като че ли бяха по-превъзбудени от обичайното. Тълпата избухна в ревностно одобрение на Барет, който бе оприличен като най-известния талант в историята на Бричовете.

Година, след като привлякоха тексасеца Трей Йънг, Атланта Хоукс се лишиха от други избори, за да подсилят защитата си с баскетболиста на Вирджиния Де'Андър Хънтър. Той се присъединява към ядрото на Ястребите - Йънг, Кевин Хънтър и Джон Колинс.

Един сезон след избора на Колин Секстън, Кливлънд Кавалиърс се спря на Даруис Гарланд, който беше под номер 5. Колежанската му кариера му беше ограничена само до 5 мача, поради контузия, но неговото възстановяване и игрите му в гимназията Вандербилт бяха достатъчни, за да убеди Кавс, че той е човекът.

Драмата продължи яростно. Финикс Сънс сключи сделка с Минесота, за да получи шести избор в замяна на 11-ия избор и Дарио Шарич. Тимбъруулвс взе Джарет Кълвър, който е поредният млад състезател, заставащ до Карл-Антъни Таунс.

Номер 7. Коби Уайт от Северна Каролина отиде в Чикаго Булс. В негово лице, което доста прилича на ранния Чарли Чаплин, Биковете виждат състезател за дълго време на позицията пойнт-гард, който да играе рамо до рамо с Лаури Марканен, Уендел Картър - джуниър и Ото Портър - джуниър. Най-добрият момент за Уайт беше, когато научи, че Тар Хийлс ще бъде под номер 11 в драфта и ще стъне съотборник на Кам Джонсън във Финикс Сънс.

Ню Йорк Пеликанс се възползва от договорката си с Лос Анджелис Лейкърс и избра под номер 8 големия човек то Тексас - Джаксън Хейс, който ще вкара още доза атлетизъм към Зайън Уилиямсън. Но с това селекцията на Пеликаните не приключи - те избраха и 17-ия бързото крило Никийл Аликзандър-Уокър.

Под номер 9 за историята в тазгодишния драфт беше избран Руи Хачимура. Той вече е състезател на Вашингтон Уизърдс. Тежкото крило от университета Гонзага става вторият баскетболист, роден в Япония, който е избран в драфта.

Нощта на изборите продължи по-дълго от очакваното. Центърът на Орегон Бол Бол - син на бившия състезател в НБА Мануте Бол, отиде в Денвър Негътс. Той имаше тежък сезон, след като кракът му беше счупен, но това не попречи на избора на Златните буци. Предполага се, че Бол ще направи своя дебют в Лятната лига на НБА.

Брендън Кларк от Гонзага беше избран от Оклахома Сити Тъндър, но впоследствие преотстъпен на Мемфис Гризлис. Той също ще има възможност да покаже възможностите си по време на двубоите от Лятната лига, които ще се състоят в Сакраменто, Солт Лейк Сити и Лас Вегас.

Снимки: nba.com