Чакъров и изключените депутати нахлуха с полиция в централата на ДПС

Партийният офис е в ремонт, отцепниците обаче се чудят защо кабинетите са празни

Новини
15:00 - 19 Юли 2024
2213
Чакъров и изключените депутати нахлуха с полиция в централата на ДПС

Изключените от групата на ДПС депутати начело с Джевдет Чакъров, влязоха с полиция в централата на партията на бул. "Александър Стамболийски" 45А. Те дойдоха с протестно шествие от близък столичен хотел, където се бяха събрали заедно със структури от цялата страна, общински съветници и местни лидери. Групата се насочи към кабинета на почетния председател Ахмед Доган.

До този момент централата бе заключена за ремонт. Въпреки това, групата около Чакъров алармира, че стаите са празни, кабинетът на Ахмед Доган е изтърбушен, а документацията липсвала.  

Най-отпред, бяха Джейхан Ибрямов и Джевдет Чакъров. Те носеха папка с актуалното състояние на партията, за да докажат, че Джевдет Чакъров е съпредседател и има право да влезе. Тук са и депутатите Фатме Рамадан, Рамадан Аталай, Павлин Кръстев, Левент Мемиш, Севим Али, Валентин Тончев и останалите, отлъчени от групата. Пред централата са 17-те депутати, които бяха на срещата в сараите на Доган в Росенец преди две седмици, след като групата се разцепи при гласуването за кабинета на Росен Желязков.

Джейхан Ибрямов обясни, че никой не знае кой и защо е затворил централата. Протестиращите Искаме си централата, настояват с плакати протестиращите. 

Активът блъскаше по затворените врати и вдигнаха плакати с надписи: "Искаме си централата", 

Пристигнаха служители на реда, които са били извикани със сигнал на тел. 112. 

По-късно, след щурма, отцепниците се разотидоха.