Чакат ни още дъждове и гръмотевици

Има опасност от градушки в Северна България

Новини
19:58 - 25 Юни 2023
4828
Чакат ни още дъждове и гръмотевици

На много места в страната има гръмотевици с краткотрайни валежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

До полунощ на повечето места тези явления ще затихнат, с изключение на Централна Северна и Североизточна България, където ще продължат. На тези места са възможни значителни валежи и градушки, като се очаква до сутринта да отслабнат. Утре сутрин отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На повечето места те ще бъдат в следобедните часове или привечер. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 24° и 29°. 

Силен дъжд засегна Девня и селата в общината, падналото количество е 70 литра на квадратен метър за около 40 минути, каза за БТА кметът Свилен Шитов. Той уточни, че пострадали хора няма. В момента доброволци и екипи на „Гражданска защита“ помагат на най-пострадалите да отводнят домовете си. Засега са посетени 20 къщи и продължаваме, допълни Шитов. 

След обилните валежи през изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град, областите Враца и Монтана, съобщиха по-рано от МВР. Сигналите са били предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони.