Чакмаков скочи на Гергов: Не съм взел и стотинка от ЦСКА, нека ме опровергае

Спорт
14:00 - 31 Януари 2024
2594
Чакмаков скочи на Гергов: Не съм взел и стотинка от ЦСКА, нека ме опровергае

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков излезе с официална позиция по разразилата се в последните дни полемика с председателя на клуба Роберт Гергов. В нея Чакмаков обясни напускането си и зададе въпрос: „Кое внася повече напрежение в клуба - моето желание да не участвам в унищожаването на първия отбор или прекратяването на договорите на Маркъс Хамън, Брендън Йънг, Кейлъб Уесън, напускането на Георги Давидов и обявяването пред играчите за предстоящо сериозно намаление на заплатите?“.

Чакмаков също така обеща, че ще направи публична пресконференция след края на сезона, в която ще даде отчет за своята дейност в клуба през последните години.

През 2012-та година Чакмаков и Роберт Гергов възстановиха ЦСКА, като създадоха изцяло нов клуб, след като стария бе фалиран от гръцкия собственик Георгиус Стерянопулос. Ремонтираха и залата на стадион "Българска армия" най-вече благодарение на помощта на наследника на "червената" футболна легенда Нако Чакмаков.

Ето я цялата позиция на Сашо Чакмаков, която бе публикувана от БК ЦСКА:

"Той пита кой имал интерес да има напрежение в ЦСКА? Налага се да дам пояснение. Най-малко аз имам интерес да внасям напрежение в клуба, в който за 12 години само съм давал. Не съм взел една стотинка от ЦСКА!

Кое внася повече напрежение в клуба - моето желание да не участвам в унищожаването на първия отбор или прекратяването на договорите на Маркъс Хамън, Брендън Йънг, Кейлъб Уесън, напускането на Георги Давидов и обявяването пред играчите за предстоящо сериозно намаление на заплатите?

Една стотинка не съм взел от ЦСКА, нека Гергов ме опровергае, ако смята, че не е така. Повече няма да говоря, но след края на сезона ще дам обстойна пресконференция, на която ще покажа документи за всичките 12 години - за ремонта, за възнагражденията на играчи, треньори, за всичко. Обещавам пред цялата общественост да дам пълен отчет“.