Чалга легенда от 90-те влиза в „Гласът на България“

Колоритната Исмералда дълги години се е борила с хазартна зависимост

Нещо за четене
17:50 - 02 Август 2024
28819
Чалга легенда от 90-те влиза в „Гласът на България“

Колоритната Исмералда Еленкова – фолк легенда от 90-те, а понастоящем една от най-популярните българки в хитовата платформа ТикТок, е сред сигурните участнички в новия сезон на музикалното шоу „Гласът на България“, съобщава в. „Уикенд“. Самоуката певица, която се подвизава в интернет пространството с псевдонима си ESMA, е била забелязана от свои фенове да излиза с усмивка на лице от студийния комплекс в Нови хан, където в момента текат „кастингите на тъмно“ на музикалното предаване на Би Ти Ви.

Исмералда, наричана още „Царицата на сръбските кавъри“, става известна в ТикТок както със свои изпълнения на известни фолк и балкански хитове, така и със забавните си колаборации със своята баба. Пред камерата те изпадат в постоянни конфронтации, които спукват от смях младежите в модерната социална мрежа. През 90-те години Еленкова се е изявявала и като професионална фолкпевица, като е била част от несъществуващата вече музикална компания „Меджик мюзик“. Там има издадени два албума с интригуващите заглавия „Не казвай сбогом“ (1997 г.) и „Женски номера“ (1998 г.). През изминалата година Исмералда зарадва почитателите си и с нова песен – „777“.

През 2021 г. Еленкова взриви сръбския ефир с участието си в музикалното шоу за таланти над 40-годишна възраст „Nikad nije kasno“ („Никога не е късно“), където изпя вечния хит на Камелия „Луда по тебе“. Тогава тя изправи цялата публика на крака с непринудената си харизма и безспорни певчески умения.

Преди няколко години Исмералда публично призна, че дълги години се е борила с хазартна зависимост. „Библията ме спаси. Харчех половината си пари на ротативките и взимах назаем от колеги, близки и приятели. Бях постоянно по комарджийниците, защото беше модерно в музикалните среди. Ако от едно участие взема 500–600 лева, половината заминаваха за комар. Усещах, че в казиното влизам в храма на обречените, сякаш обитаван от дявола“, разкри изпълнителката. Това е и причината тя да не направи звездна кариера – никога не успява да задели пари, за да заснеме хубави клипове.

Предстои да видим с песен в какъв жанр ще избере да се представи Исмералда в „Гласът на България“ и ще успее ли да обърне някой от четиримата треньори – Дара, Мария Илиева, Графа и Иван Лечев. Музикалното шоу се завръща през есента със своя нов 11-ти сезон.